Γεμάτο… ήταν το περασμένο Σάββατο για δύο ηλικιακά τμήματα της Ακαδημίας μπάσκετ της Ε.Α.Π. συμμετέχοντας στα πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΚ. Στο «Μελίνα Μερκούρη» στο Ρέθυμνο αγωνίστηκαν τα τμήμα Παγκορασίδων (U15) και μίνι κοριτσιών (U13-U12).

Αρχικά η ομάδα U13-U12 της Ακαδημίας μας αντιμετώπισε την αντίστοιχη ηλικιακά ομάδα αγοριών όμως, της Ακαδημίας Ρεθύμνου στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του Αναπτυξιακού Τουρνουά «Νίκος Τούλης» Μικτό U13-U12 που διοργανώνει η ΕΚΑΣΚ. Τα κορίτσια υπό την καθοδήγηση των προπονητριών τους Ελένης Χλιαουτάκη και Μαρτίνας Μπουσόβσκα πήραν την πρώτη γεύση από επίσημο παιχνίδι και το χάρηκαν με την ψυχή τους.

Η διαδικασία είναι ουσιαστικά συμμετοχική για μικρά αγόρια και κορίτσια ώστε να έχουν την πρώτη τους επαφή με το αγαπημένο τους σπορ, απολαμβάνοντας την χαρά του παιχνιδιού και γευόμενοι τους καρπούς της συμμετοχής σε ένα αγώνα μπάσκετ.

Το τμήμα U13-U12 της Ε.Α.Π. θα βρεθεί ξανά στο γήπεδο την Τετάρτη 29/3 στις 17.30 το απόγευμα, όπου στο κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» στο Ρέθυμνο θα αντιμετωπίσει το Ρέθυμνο Cretan Kings.

Ε.Α.Π. (Ελένη Χλιαουτάκη-Μαρτίνα Μπουσόβσκα): Μυστράκη Αναστασία, Λιμάκη Μαρία, Ξενίδη Ελισάβετ, Λιναρίτη Αριάδνη, Κακλιδάκη Μυρσίνη, Μαρκάκη Αγγελική, Τζονευράκη Κωνσταντίνα, Ανωμεριανάκη Βικτωρία, Τρικάκη Ιωάννα, Λεμονάκη Κατερίνα, Λιανδρή Ιωάννα.

Παγκορασίδες: Ε.Α.Π. – ΟΑΧ 36-42
Λίγο αργότερα έκανε πρεμιέρα στο πρωτάθλημα Παγκορασίδων το εν λόγω ηλικιακό τμήμα της Ακαδημίας μπάσκετ της ΑΕ Ατσιποπούλου Πρινέ, φιλοξενώντας στο ίδιο γήπεδο τον ΟΑ Χανίων στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής. Το παιχνίδι ήταν αρκετά ανταγωνιστικό, αν και η ομάδα μας παρατάχθηκε με δύο απουσίες, αυτές των

Ανατολή-Αθηνά Κωνσταντινίδη και Μαρία Χριστοδουλάκη. Η ομάδα μας στάθηκε εξαιρετικά απέναντι σε μία από τις κορυφαίες ομάδες στην Κρήτη στις αναπτυξιακές ηλικίες, παρά την ήττα της με 36-42. Ουσιαστικά το παιχνίδι κρίθηκε στην β’ περίοδο, όπου ο ΟΑΧ έτρεξε επί μέρους σερί 6-20, προηγούμενη με 17-28. Όμως στο β’ ημίχρονο η ομάδας μας και πάλι ήταν άκρως ανταγωνιστική, πάλεψε για να φτάσει σε μια μεγάλη ανατροπή, μειώνοντας στο τελικό 36-42.

Τα δεκάλεπτα: 11-8, 17-28 (ημιχρ.), 22-34, 36-42 (τελικό).

Ε.Α.Π. (Ελένη Χλιαουτάκη-Μαρτίνα Μπουσόβσκα): Μυστράκη Χαραλαμπία, Ξενίδη Ελισάβετ 5, Λιναρίτη Αριάδνη, Βερνάδου Αναστασία 20 (2), Σπάθη Ελεονόρα, Μελιδονιώτη Σοφία 6, Λιμάκη Μαρία, Αράπι Μελίνα 5, Κακλιδάκη Μυρσίνη.

Προηγούμενο άρθροΤην Τετάρτη (29/3, 20.00) το ματς Ασή Γωνιά-ΕΑΠ
Επόμενο άρθροΓια ότι καλύτερο σήμερα (20.00) η Ε.Α.Π. με Ασή Γωνιά στα Μισίρια