Ιστορία-φιλοσοφία Ακαδημίας Μπάσκετ

Μετά από αρκετό καιρό ώριμης σκέψης, στα τέλη του 2016 πραγματοποιήθηκε μια συνάντηση σε πολύ καλό και φιλικό κλίμα με το πρόεδρο της ΑΕ Ατσιποπούλου Πρινέ Νικόλαο Βερνάδο και τον Αντιπρόεδρο (τότε) Δημήτριο Δομαζάκη με θέμα συζήτησης τη δημιουργία τμήματος Μπάσκετ για κορίτσια.

Με ενθουσιασμό η ποδοσφαιρική Ε.Α.Π. δέχθηκε στην αγκαλιά της… αυτό το εγχείρημα και γεννήθηκε το τμήμα μπάσκετ του συλλόγου. Βασικός σκοπός του τμήματος μπάσκετ της Ε.Α.Π. να προσφέρει στα κορίτσια της ευρύτερης περιοχής (πρώην Δήμου Νικηφόρου Φωκά) με αγάπη, γνώση και ζήλο τα μυστικά του αθλήματος. Παράλληλα η δημιουργίας ενός κυττάρου αθλητικής διαπαιδαγώγησης  σε ένα πλάνο 5 ετών, επιδιώκοντας όχι μόνο την ανάδειξη αθλητριών αλλά και στη συμβολή για την δημιουργίας χαρακτήρων και προσωπικότητες αθλητριών μέσα από το άθλημα.

Οι αθλήτριες πέραν από το τεχνικό κομμάτι και την εκμάθηση-διδασκαλία του Μπάσκετ, διδάσκονται τον σεβασμό, την αθλητική πειθαρχία και παιδεία. Μέσα από αυτή την διαδικασία θα μάθουν να αγωνίζονται, να βάζουν στόχους, να δημιουργούν φιλίες κ.α

Εμείς σαν Ε.Α.Π. δεν βλέπουμε το Μπάσκετ σαν ομαδικό ανταγωνισμό αλλά σαν μια συλλογική προσπάθεια που ενώνει και αναπτύσσει την αίσθηση ότι ανήκουν σε ένα σύνολο… σε μια ΟΜΑΔΑ.