Σημαντικές εμπειρίες αποκόμισαν δυο 15χρονοι ποδοσφαιριστές της Ακαδημίας μας το προηγούμενο διάστημα, οι οποίοι βρέθηκαν στα Σπάτα, συμμετέχοντας για δύο ημέρες σε προπονητικές μονάδες καταγραφής ικανοτήτων. Ο λόγος για τον τερματοφύλακα Αργύρη Προβιά και τον μέσο-επιθετικό Μανώλη Τζουγανάκη, οι οποίοι άφησαν πολύ καλές εντυπώσεις με την παρουσία τους. Στην διαδικασία αυτοί είχαν κληθεί και άλλοι ποδοσφαιριστές της Ακαδημίας μας, οι οποίοι για διάφορους λόγους δεν μπόρεσαν να βρεθούν στα Σπάτα.

Ήταν ένα πολύ χρήσιμο διήμερο αυτό που πέρασαν, τη Δευτέρα και την Τρίτη 21-22 Ιουνίου στα Σπάτα οι δύο ποδοσφαιριστές μας μαζί με περίπου 140 παιδιά από ομάδες συνεργαζόμενες με το Δίκτυο Ακαδημιών της ΑΕΚ. Οι νεαροί ποδοσφαιριστές, μαζί με τους προπονητές του αλλά και με όλο το επιτελείο της κεντρικής Ακαδημίας της ΑΕΚ, συμμετείχαν σε προπονητικές μονάδες καταγραφής ικανοτήτων.

Η Διεύθυνση Δικτύου προσέγγισε την αξιολόγηση των παιδιών ως μαθησιακή, εκπαιδευτική και διδακτική διαδικασία, η οποία επιπροσθέτως λειτούργησε ευεργετικά και για την αυτοαξιολόγηση των ίδιων των στελεχών. Ήταν μία διαδικασία η οποία χαρακτηρίστηκε από τις προπονητικές και παιδαγωγικές αρχές του Δικτύου. Όλα τα παιδιά έχουν ικανότητες και ταλέντα και όλοι οι εμπλεκόμενοι αναγνώρισαν και κατανόησαν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους. Η δομή των προπονητικών μονάδων ήταν τέτοια, ώστε τα παιδιά να τις απολαύσουν, αναδεικνύοντας τα χαρίσματα τους.

Στις προπονήσεις συμμετείχαν εκπρόσωποι προπονητές του Δικτύου με την καθοδήγηση του Υπεύθυνου Εκπαίδευσης Δικτύου Ηλία Κυριακίδη και των προπονητών Στέλιου Ορφανίδη, Γενναίου Καραχάλιου, Γιώργου Κιούπη και Βασίλη Παπαδημητρίου.  Οι κ. Κυριακίδης και Ορφανίδης εκπόνησαν και το προπονητικό πρόγραμμα. Ειδική μνεία πρέπει επίσης να γίνει στους προπονητές του Ερμή Ανω Λιοσίων κ. Γιάννη Φατόλια και Παναγιώτη Παυλίδη, οι οποίοι απέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο πως κατά την εκπαίδευση του Δικτύου πρωταγωνιστικό ρόλο έχει αυτή των προπονητών. Οι συγκεκριμένοι ανταποκρίθηκαν πλήρως και μεθοδολογικά και παιδαγωγικά.

Πολύ σημαντικός βέβαια υπήρξε και ο ρόλος του επικεφαλής του τμήματος scouting της Ακαδημίας Δημήτρη Ρούσσου, ο οποίος κατέγραφε με τη βοήθεια των συναδέλφων της κεντρικής Ακαδημίας τις αξιολογήσεις. Επίσης, για εκπαιδευτικούς λόγους η δεύτερη ημέρα καταγράφηκε από τον αναλυτή Στράτο Παρούση. Εννοείται ότι τηρήθηκαν κατά γράμμα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα.

Η συγκεκριμένη δράση αποτελεί ένα είδος επιβράβευσης από τους προπονητές των Ακαδημιών προς τα παιδιά, τα οποία ανταποκρίνονται περισσότερο-αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά- σε όλα τα ερεθίσματα που τους μεταδίδονται καθημερινά. Η Διεύθυνση Δικτύου Ακαδημιών ευχαριστεί γονείς, συνοδούς, προπονητές και παράγοντες του Δικτύου που συνόδευσαν τα παιδιά τους για να βιώσουν μία ξεχωριστή εμπειρία γνωρίζοντας δια ζώσης το προπονητικό κέντρο της ΑΕΚ και τους ανθρώπους της Κεντρικής Ακαδημίας.

Προηγούμενο άρθροΤην Δευτέρα 17 Μαΐου… ξανασμίγουμε στο γήπεδο Ατσιποπούλου!
Επόμενο άρθροΣυνεχίζουμε μαζί για 4η σεζόν με τον κόουτς Φ. Μουρτζανό!