Οριστική διακοπή όλων των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων αποφάσισε αργά το βράδυ της Τετάρτης (29/04) η ΕΠΟ, με αποτέλεσμα όλες οι διοργανώσεις να παύσουν.

Μοιραία λοιπόν μετά από την διακοπή των πρωταθλημάτων Υποδομών πριν από ένα μήνα, έχουμε διακοπή και στο πρωτάθλημα Α’ ΕΠΣΡ 2019-2020. Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ ανακοίνωσε την οριστική αναστολή όλων των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων, επικυρώνοντας τις βαθμολογίες ως έχουν. Έτσι, η ομάδα μας στο εν λόγω πρωτάθλημα κατετάγη στην 8η θέση της βαθμολογίας συγκεντρώνοντας 24 βαθμούς. Ο απολογισμός της ήταν 8 νίκες και 13 ήττες με τέρματα 29-36. Πρωταθλητής Α’ ΕΠΣΡ 2019-2020 ανακηρύσσεται ο ΑΟΝ Αστέρας, ο οποίος και ανέρχεται στην Γ’ Εθνική.

Αναλυτικά, το απόσπασμα της ανακοίνωσης της ΕΠΟ που αναφέρει την οριστική αναστολή των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων.

«Συνεδρίασε σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, με τη συμμετοχή του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των FIFA/UEFA κ. Πετρ Φούσεκ και του εκπροσώπου της UEFA κ. Μάριου Γεωργίου.

Η Ε.Ε. της Ε.Π.Ο έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις:

Αναστέλλεται οριστικά, λόγω των συνθηκών που προέκυψαν από την εξάπλωση του covid-19 και των μέτρων περιορισμού της επέκτασης του, η διεξαγωγή όλων των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων και κυπέλλου ευθύνης διοργάνωσης των Ε.Π.Σ., καθώς και της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας της Ε.Π.Ο., περιόδου 2019-20. Για όλες τις εθνικές και τοπικές ερασιτεχνικές κατηγορίες επικυρώνονται οι βαθμολογίες ως έχουν την ημερομηνία διακοπής των πρωταθλημάτων. Οι πρωτοπόροι των Α΄ τοπικών κατηγοριών προβιβάζονται στην Γ΄ Εθνική κατηγορία της περιόδου 2020-21. Για τη διαδικασία ανόδου, σε περίπτωση ισοβαθμιών ομάδων ισχύουν οι διατάξεις του ΚΑΠ και για την περίπτωση ύπαρξης περισσοτέρων του ενός ομίλων Α’ κατηγορίας τα κριτήρια πολλαπλών ομίλων της UEFA. Μετά την επικύρωση των βαθμολογιών, οι Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων έχουν δικαίωμα τροποποιήσεων των προκηρύξεών τους, βάσει των διατάξεων της πρόσφατης τροπολογίας του Υφυπουργού Αθλητισμού. Οι τελικές αποφάσεις για την Γ΄ Εθνική θα ληφθούν κατόπιν νεότερης εισήγησης της Επιτροπής Διοργανώσεων».

Προηγούμενο άρθροΠρόγραμμα Προπονητικής Τηλέ-Εκπαίδευσης της Πέμπτης 30 Απριλίου
Επόμενο άρθροΗ τοποθέτηση του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Ελ. Αυγενάκη για την επανεκκίνηση του αθλητισμού