Πολύτιμες και χρήσιμες εμπειρίες αποκόμισαν οι ποδοσφαιριστές του τμήματος Κ14 της Ακαδημίας μας συμμετέχοντας στο 1ο Πανελλήνιο Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά που διοργανώθηκε στην Χερσόνησο από την Παρασκευή 20/12 ως και την Δευτέρα 23/12.

Το 1ο Πανελλήνιο Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά ήταν ένα τουρνουά υψηλού επιπέδου με διοργανωτές, τον ΑΟ Χερσονήσου και της Ακαδημίας Χερσονήσου, έχοντας συνδιοργανωτές τον Δήμο Χερσονήσου, την Κοινωφελής Εταιρεία Δήμου Χερσονήσου (Κ.Ε.Δ.Χ.) και το ξενοδοχείο Lyttos. Τόσο το πλούσιο ποδοσφαιρικό τουρνουά, όσο και το σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (20/12) τελέστηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, της Περιφέρειας Κρήτης και της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου.

Οι νεαροί ποδοσφαιριστές της Ακαδημίας μας είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα τόσο μεγάλο τουρνουά και να συναγωνιστούν παιδιά της ηλικίας τους, που προέρχονται από ακαδημίες επαγγελματικών κατηγοριών (ΠΑΕ ΟΦΗ, ΠΑΕ ΑΕΚ, ΠΑΕ ΠΑΟ, ΠΑΕ Εργοτέλης, ΠΑΕ Χανιά, ΠΑΕ Πλατανιάς), καθώς και ερασιτεχνικών σωματείων από όλη την Κρήτη (Άρης Σούδας, Άρης Ρεθύμνου, ΑΟΝ Αστέρας Ρεθύμνου, Αθλόπολις, ΠΟΑ, Gerards-Papadakis, Lido, ΑΕΚ Ηρακλείου, ΑΟΑΝ, Νίκη Σητείας, Ρωμανός, Μοχός, Juventus Creta, Χερσόνησος).

Επιμορφωτικό Σεμινάριο την Παρασκευή
Εξαιρετικού ενδιαφέροντος ήταν το 1ο Επιμορφωτικό Σεμινάριο Αναπτυξιακού Ποδοσφαίρου που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το βράδυ στο ξενοδοχείο της διοργάνωσης Lyttos, με ομιλητές τους Υφαντίδη Αχιλλέα (ψυχολόγος-επικοινωνιολόγος, επιστ.συν.UEFA-FIFA-ΕΠΟ και Εθνικών Ομάδων Youth), Λάππα Ευάγγελο (προπονητής τ/φ ΠΑΕ ΟΦΗ) και Παπαδάκη Βασίλειο (τεχνικός διευθυντής δικτύου ΠΑΕ Χανιά).

Πολλά συγχαρητήρια στους διοργανωτές
Η Ακαδημία της ΑΕ Ατσιποπούλου-Πρινέ θα ήθελε να εκφράσει τα θερμά της συγχαρητήρια στους διοργανωτές του 1ου Πανελλήνιου Χριστουγεννιάτικου Τουρνουά στη Χερσόνησο, για την υψηλού επιπέδου διοργάνωση και τις εξαιρετικές παροχές που προσέφερε σε όλα τα μέλη της αποστολής μας.

Τα 7 παιχνίδια και η αποστολή της Ακαδημία μας
Η Ακαδημία μας συμμετείχε με την ομάδα Κ-14 στην ηλικιακή κατηγορία 2006-07, δίνοντας συνολικά 7 παιχνίδια 6 στο τουρνουά και ένα φιλικό παιχνίδι (την Παρασκευή το απόγευμα με το Αθλόπολις). Η Ακαδημία μας αρχικά είχε τοποθετηθεί στον Β’ όμιλο με αντιπάλους τον ΠΑΟ Ηρακλείου 06 (1-1), ΠΑΕ Πλατανιάς (νίκη 1-0) και Χερσόνησος 07 (νίκη 5-2), κατακτώντας την 1η θέση με δεύτερο τον Πλατανιά. Στον Ημιτελικό η ομάδα μας ηττήθηκε 1-0 από την ΠΑΕ Χανιά με πέναλτι στο τελευταίο λεπτό του αγώνα (5-0). Αποτέλεσμα ήταν να βρεθεί στην κατηγορία Super Cup, όπου αντιμετώπισε ξανά την ομάδα της ΠΑΕ Πλατανιάς (οι ηττημένοι των ημιτελικών), με την ομάδα μας να επικρατεί με 4-2 στα πέναλτι (1-1 ο κανονικός αγώνας των 50’ λεπτών), με τον τερματοφύλακα μας Γιάννη Μαρακάκη να αποκρούει 2 πέναλτι. Στον τελικό Super Cup η ομάδα μας γνώρισε την ήττα με 1-0 από τον Άρη Σούδας. Αμέσως μετά ακολούθησαν οι απονομές παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη, του προέδρου της ΕΠΣΗ κ. Νίκου Τζώρτζογλου και άλλων φορέων.

Η αποστολή της ομάδας μας που βρέθηκε αυτό το τριήμερο, με επικεφαλής τον Τεχνικό Διευθυντή της Ακαδημίας μας κ. Παντελή Κατικά συνοδευόμενος από τον προπονητή κ. Δημήτρη Σαμιώτη, αποτελούνταν από τους εξής 15 ποδοσφαιριστές:

Στέλιος Φραγκάκος, Γιώργος Χριστουλάκης, Νίκος Σταυριδάκης, Αντώνης Μουλίτσας, Στέλιος Τζωρτζινάκης, Σπύρος Χαραλαμπάκης, Αργύρης Προβιάς, Γιάννης Μαρακάκης, Γιάννης Ηλιάκης, Βαγγέλης Καλλιτσουνάκης, Κώστας Μπαραδάκης, Κώστας Κλειδής, Γιάννης Κοζορώνης, Βαγγέλης Παπαγιαννάκης, Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Όλα τα παιχνίδια που έδωσε η ομάδα μας στη Χερσόνησο

Φιλικό
Ε.Α.Π. – Αθλόπολις 0 – 1

Β’ Όμιλος 2006-07
Ε.Α.Π. – ΠΑΟ Ηρακλείου (06) 1 – 1
Το γκολ: Μουλίτσας.

Ε.Α.Π. – ΠΑΕ Πλατανιάς 1 – 0
Το γκολ: Μουλίτσας (στο 50’ ο τερματοφύλακας μας Μαρακάκης απέκρουσε πέναλτι).

Ε.Α.Π. – Χερσόνησος (07) 5 – 2
Τα γκολ: Μουλίτσας 2, Ηλιάκης 2, Χαραλαμπάκης.

Ημιτελικός: Ε.Α.Π. – ΠΑΕ Χανιά 0 – 1

Super Cup
Ημιτελικός: Ε.Α.Π. – ΠΑΕ Πλατανιάς 4 – 2 πεν. (1-1)
Το γκολ: Χαραλαμπάκης
(Στην διαδικασία των πέναλτι ευστόχησαν και στα 4 πέναλτι, οι Χαραλαμπάκης, Σταυριδάκης, Ηλιάκης, Προβιάς, ενώ ο τερματοφύλακας μας Μαρακάκης απέκρουσε 2 εκτελέσεις πέναλτι)

Τελικός: Ε.Α.Π. – Άρης Σούδας 0-1

 

Προηγούμενο άρθροΈκλεισαν με νίκη το 2019 οι Παγκορασίδες μας, 46-45 τον Κίσσαμο
Επόμενο άρθροΗ παρουσία της Ακαδημίας μας στο 2ο Εορταστικό τουρνουά του ΑΟ Άρη