Γεμάτο ήταν το περασμένο Σαββατοκύριακο για τα στελέχη της Ακαδημίας μας που βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις της ΠΑΕ ΑΕΚ στα Σπάτα συμμετέχοντας στο 2ο Σεμινάριο Δικτύου Ακαδημιών ΑΕΚ για τη σεζόν 2019-20. Το πολύ ενδιαφέρον σεμινάριο του Δικτύου Ακαδημιών της ΑΕΚ, παρακολούθησαν το στέλεχος και πρόεδρος της ομάδας μας κ. Νίκος Βερνάδος και ο Τεχνικός Διευθυντής της Ακαδημίας μας κ. Παντελής Κατικάς.

Στις εργασίες του 2ου Σεμιναρίου Δικτύου Ακαδημιών της ΑΕΚ για τη σεζόν 2019-20 στο προπονητικό κέντρο της Ακαδημίας, πήραν μέρος στελέχη και προπονητές των 16 συνεργαζόμενων συλλόγων από όλη τη χώρα και παρακολούθησαν εκπαιδευτικά θέματα σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο.

Το διήμερο άρχισε το πρωί του Σαββάτου με τους χαιρετισμούς και τις εισαγωγικές ομιλίες από τον Τεχνικό Διευθυντή της Ακαδημίας Κώστα Τσάνα, τον Υπεύθυνο Διοίκησης Κωνσταντίνο Παπαποστόλου, τον Διευθυντή Εκπαίδευσης Δικτύου Ηλία Κυριακίδη και τον προπονητή των ομάδων Κ16 και Κ10 της ΑΕΚ Στέλιο Ορφανίδη.

Μεγάλο μέρος της μέρας πέρασε με πρακτικά θέματα. Οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν προπόνηση αξιολόγησης ικανοτήτων παιδιών ομάδων του Δικτύου γεννημένων 2005 και 2006, προπόνηση της ομάδας Κ10 της ΑΕΚ και αγώνα των ομάδων Κ13 ΑΕΚ-Παναθηναϊκού. Ακολούθησε συζήτηση επί του αγώνα, με τους Μιχάλη Παυλή (προπονητής Κ13) και Γενναίο Καραχάλιο (προπονητής Κ15) να συμμετέχουν.

Σε θεωρητικό επίπεδο, ο Ηλίας Κυριακίδης έκανε μία ενημέρωση αναφορικά με τον πρώτο κύκλο επισκέψεών του στις συνεργαζόμενες ακαδημίες το περασμένο φθινόπωρο, ενώ το πρόγραμμα της ημέρας τελείωσε με διάλεξη του Κώστα Τσάνα με θέμα «Ο προπονητής στις αναπτυξιακές ηλικίες».

Ιδιαίτερη στιγμή στην πρώτη μέρα ήταν η ομιλία του Ολλανδού Τεχνικού Διευθυντή του Ιαπετού Καρπάθου κ. Zeger Tollenaar που μίλησε για την επαγγελματική δραστηριότητά του στο νησί, μετά από μια μεγάλη καριέρα στη χώρα του ως ποδοσφαιριστής και προπονητής.

Το σεμινάριο συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε την Κυριακή. Πρώτος πήρε το λόγο ο φυσιοθεραπευτής της Ακαδημίας Λευτέρης Ταμβάκης που παρουσίασε το θέμα «Αντιμετώπιση τραυματισμών και αποκατάσταση». Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν αγώνα ανάμεσα σε μικτή ομάδα από συλλόγους του Δικτύου της ΑΕΚ και σε παιδιά Σχολή Coerver Ρέντη. Οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων ήταν παιδιά γεννημένα 2004-2005.

Ακολούθησε συζήτηση πάνω στα συμπεράσματα που προέκυψαν από τον αγώνα και στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Κώστας Τσάνας αναλύοντας το θέμα «Αγωνιστική φιλοσοφία & Αξιολόγηση ποδοσφαιριστών». Η δεύτερη και τελευταία μέρα έκλεισε με ανοιχτή συζήτηση ανάμεσα στους υπευθύνους της κεντρικής Ακαδημίας της ΑΕΚ και τους εκπροσώπους των συνεργαζομένων συλλόγων.

Το ραντεβού ανανεώθηκε για το τρίτο και τελικό σεμινάριο της σεζόν 2019-20 στις αρχές του ερχόμενου καλοκαιριού αλλά και για τις επισκέψεις του Ηλία Κυριακίδη στις ανά την Ελλάδα συνεργαζόμενες ακαδημίες στον δεύτερο κύκλο των επισκέψεών του μέσα στον επόμενο μήνα.

Προηγούμενο άρθροΑδίκησε τον εαυτό της η ομάδα μας…
Επόμενο άρθροΠαίκτης της ομάδας μας ο Παπαχρήστος