Πιο έμπειροι και γεμάτοι επέστρεψαν στο Ρέθυμνο οι δύο εκπρόσωποι της Ακαδημίας μας στο 1ο Επιμορφωτικό σεμινάριο της σεζόν 2019-20 που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας της ΑΕΚ στα Σπάτα. Εκεί βρέθηκαν ο πρόεδρος και γενικός υπεύθυνος της Ακαδημίας της Ε.Α.Π. κ. Νίκος Βερνάδος, με τον Τεχνικό Διευθυντή της Ακαδημίας μας κ. Παντελή Κατικά το περασμένο Σαββατοκύριακο 7-8 Σεπτεμβρίου. Η Ένωση Ατσιποπούλου Πρινέ όντας από τις πρώτες ομάδες που ενσωματώθηκε στο Δίκτυο Ακαδημιών της ΠΑΕ ΑΕΚ, μπήκε στην 6η σεζόν της συνεργασίας της με την μεγάλη ΠΑΕ της χώρας. Επιπλέον τα δύο στελέχη μας είχαν μια ευχάριστη συνάντηση με τον Θανάση Κώτσιο, με τον ποδοσφαιριστή που προωθήθηκε πέρυσι από την Ακαδημία μας στην Κ17 και πλέον βρίσκεται στην Κ19 της ΠΑΕ ΑΕΚ, ο οποίος βρέθηκε στα Σπάτα για προπόνηση της ομάδας του.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΓΚΑΛΕΡΙ

Ο πρόεδρος και ο τεχνικός διευθυντής της Ακαδημίας μας, ήταν μεταξύ των υπολοίπων στελεχών από τις 15 συνεργαζόμενες Ακαδημίες ανά την Ελλάδα, όπως και κάποιων υπό ένταξη στο Δίκτυο, που βρέθηκαν στα Σπάτα. Είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικά θέματα σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο από τον Υπεύθυνο Εκπαίδευσης του Δικτύου Ηλία Κυριακίδη, από τους προπονητές και από το επιστημονικό προσωπικό της Ακαδημίας της ΑΕΚ. Για πρώτη φορά υπήρξαν εισηγήσεις από εκπροσώπους των συνεργαζομένων ομάδων αναφορικά με τον τρόπο δουλειάς και λειτουργίας των ακαδημιών τους και τη συνεργασία τους με το Δίκτυο.

Όλες αυτές τις πληροφορίες που συνέλλεξαν αυτό το διήμερο, θα της μεταλαμπαδεύσουν στους προπονητές της Ακαδημίας μας, ώστε να τις μεταδώσουν στα παιδιά-μέλη μας, στην κατεύθυνση της βελτίωσης και εξέλιξης τους.

Τα πεπραγμένα στο 1ο Επιμορφωτικό σεμινάριο 2019-20 του Δικτύου Ακαδημιών της ΠΑΕ ΑΕΚ
Το πρόγραμμα άρχισε το πρωί του Σαββάτου με τον χαιρετισμό και την ανάλυση του προγράμματος από τον Υπεύθυνο Διοίκησης (και έχοντα την οργανωτική μέριμνα του σεμιναρίου) Ντίνο Παπαποστόλου και τον Υπεύθυνο Εκπαίδευσης του Ηλία Κυριακίδη. Στους εκπροσώπους των συλλόγων μίλησε επίσης ο προπονητής της πρώτης ομάδας και Τεχνικός Διευθυντής της Ακαδημίας της ΑΕΚ Νίκος Κωστένογλου, επισημαίνοντας τη σημασία της προσπάθειας του Δικτύου και τα βήματα προόδου που έχουν γίνει.

Ακολούθησε ανάλυση (Βήματα Οργάνωσης Προπονητικής Μονάδας) από τον προπονητή της Κ12 της ΑΕΚ Στέλιο Ορφανίδη, παρακολούθηση της προπόνησης της συγκεκριμένης ομάδας και διαδραστική ενότητα με τη συμμετοχή των κ. Κυριακίδη-Ορφανίδη και των εκπροσώπων των ομάδων. Στη συνέχεια ο Ηλίας Κυριακίδης ανέλυσε τους τον τρόπο λειτουργίας του Δικτύου και προσέγγιση ανά ηλικία.

Ακολούθησαν εισηγήσεις των εκπροσώπων των ομάδων ΑΟ Ανατολής Ιωαννίνων και Ερμή Ανω Λιοσίων (οι κ. Στράτος Γκαρόζης και Σάκης Κυριακόπουλος αντίστοιχα). Σκοπός αυτής της καινοτομίας ήταν να βιώσουν καλύτερα οι συμμετέχοντες το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ΑΕΚ και να γνωριστούν καλύτερα μεταξύ τους, καθώς και να ενημερωθούν για όλες τις ευκαιρίες αλλά και για τις δυσκολίες που επιφυλάσσει η λειτουργία μιας ακαδημίας αυτού του βεληνεκούς. Το πρόγραμμα της πρώτης μέρας ολοκληρώθηκε με ενημέρωση από εκπροσώπους της Capelli Sport, επίσημου προμηθευτή αθλητικού  υλικού της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Η δεύτερη μέρα (Κυριακή) άρχισε με αγωνιστική επίδειξη των ομάδων Κ15 της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού και ανταλλαγή συμπερασμάτων για τον αγώνα με τον προπονητή της Κ15 της ΑΕΚ Γενναίο Καραχάλιο. Ακολούθησε εκπαιδευτική ενότητα με θέμα «Πρώτες Βοήθειες, Θεωρία και Πρακτική επίδειξη» από στελέχη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με ανοιχτή συζήτηση ανάμεσα στους επικεφαλής της Διεύθυνσης Δικτύου (Παπαποστόλου-Κυριακίδης) και τους εκπροσώπους των συνεργαζόμενων συλλόγων.

Προηγούμενο άρθροΣτην Ε.Α.Π. ο πρωταθλητής Κρήτης Γιάννης Βάρδας!
Επόμενο άρθροΧρόνια πολλά κόουτς (video)!