Ένα πανέμορφο, διασκεδαστικό και γεμάτο πρωινό είχαν το Σάββατο τα μέλη της Ακαδημίας μας, ηλικίας από 6 ως 13 ετών, συμμετέχοντας στο Φεστιβάλ Αθλητικών Ακαδημιών ΟΠΑΠ, που φιλοξενήθηκε στο ΔΑΚ Γάλλου «Παύλος Ι. Βαρδινογιάννης» για όλες τις Ακαδημίες της Κρήτης.

Συνοδευόμενα από τους προπονητές τους, οι μικροί και ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μια διαδραστική διοργάνωση με πολλαπλά παιχνίδια, όπου τους χάρισε πολλά και μεγάλα χαμόγελα. Για 4 και πλέον ώρες τα παιδιά έζησαν μια πολύ όμορφη εμπειρία να χαρούν και να διασκεδάσουν με πολύ παιχνίδι, γνωρίζοντας παράλληλα και άλλα Ολυμπιακά και μη αθλήματα.

Στόχος του προγράμματος είναι δημιουργία όχι μόνο σπουδαίων αθλητών αλλά και καλύτερων ανθρώπων. Αυτό πραγματοποιείται μέσω τις καλλιέργειας βασικών αξιών που βοηθούν στην θετική ανάπλαση του χαρακτήρα των παιδιών. Για το λόγο αυτό, τέσσερις βασικές αξίες της ζωής και του αθλητισμού αναδεικνύονται μέσω του παιχνιδιού και των δραστηριοτήτων σε δώδεκα σταθμούς δράσεων του Φεστιβάλ.

Πιο συγκεκριμένα, οι τέσσερις αξίες αυτές είναι:
Το Ευ Αγωνίζεσθαι, η Ομαδικότητα, η Αφοσίωση και ο Σεβασμός.

Το περιεχόμενο των Φεστιβάλ είναι διαδραστικό, αφορά παιδιά, γονείς και προπονητές και περιλάμβανε:

* Αγώνες ποδοσφαίρου μεταξύ των παιδιών
* Βιωματικές δραστηριότητες και ψυχαγωγικά παιχνίδια για τα παιδιά
* Εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες για παιδιά
* Επιστημονικές ομιλίες ψυχολογίας και σεμινάρια μαγειρικής για τους γονείς
* και πολλά άλλα…

Προηγούμενο άρθροΣήμερα με Ολυμπιακό Ρ. στο Ατσιπόπουλο η Κ16
Επόμενο άρθροΣτο 2ο Εορταστικό τουρνουά του ΑΟ Άρη η ομάδα μας