Με επιβλητικό τρόπο επέστρεψε στις νίκες και στις καλές εμφανίσεις η ομάδα μας επικρατώντας με 1-5 του Φοίνικα στο γήπεδο Σελλίων σε παιχνίδι για την 3η αγωνιστική των πλέι οφ στη Β’ Κατηγορία. Με αυτό τον τρόπο και ενώ υπολείπονται τρεις αγωνιστικές για το φινάλε, η ομάδα μας αποσπάστηκε και πάλι με +4 από τον 2ο πλέον Ολυμπιακό Ρεθύμνου και +6 από το 3ο Σπήλι στην μάχη για την διεκδίκηση του τίτλου.

Το παιχνίδι ήταν πολύ όμορφο με την ομάδα μας να είναι ανώτερη στην μεγαλύτερη διάρκεια του, πλην του διαστήματος 55-70’ όπου οι γηπεδούχοι πέτυχαν ένα γκολ και είχαν ακόμη 2-3 καλές ευκαιρίες, όπου αντέδρασε εξαιρετικά ο τερματοφύλακας μας Θοδωρής Τσιλιμπάρης. Η ομάδα μας ξεκίνησε με πανέμορφο γκολ από τα αποδυτήρια… του Μανώλη Δαμανάκη και πήρε σημαντικό προβάδισμα λίγο πριν το φινάλε του α’ μέρους (36’) με τον αρχηγό μας Αντώνη Λαδιανό. Τα πράγματα φάνηκαν να απλουστεύονται στο ξεκίνημα της επανάληψης (48’) με κεφαλιά του Μαγαράκη. Ο Φοίνικας μείωσε σε 1-3 με τον Ι. Παπαδογιάννη (57’), ο ίδιος παίκτης υποχρέωσε σε δύο εξαιρετικές επεμβάσεις τον Τσιλιμπάρη (63’ και 69’), για να επαναφέρει την τάξη… ο Σπύρος Σκάρα στο 73’ πετυχαίνοντας με πανέξυπνο τρόπο από το χώρο του κέντρου, το πρώτο του γκολ με την φανέλα της ομάδας μας. Το τελικό 1-5 διαμορφώθηκε στο 88’ από τον Γιώργο Σαρινάκη, με τους γηπεδούχους να έχουν μείνει από το 75’ με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Γκούγκα με απευθείας κόκκινη κάρτα. Επιπλέον, η ομάδα μας είχε και ένα δοκάρι με τον Λευτέρη Καζαμία.

Πλέον όλοι στρέφουν το ενδιαφέρον τους για το ντέρμπι τίτλου την ερχόμενη Τετάρτη (24/4) με τον Ολυμπιακό Ρεθύμνου στο γήπεδο Μισιρίων.

Φάσεις και Γκολ

1’ (20’’) ο Σκάρας θα βγάλει σε θέση βολής τον Α. Λαδιανό, το πλασέ του οποίου θα διώξει δύσκολα σε κόρνερ ο Ζουρμπάκης.

6’ ο Α.Ν. Λαδιανός τροφοδοτεί τον Δαμανάκη, ο οποίος αφού κερδίζει μία κόντρα με ασύλληπτο σουτ θα στείλει την μπάλα στο αριστερό «Γ» του Ζουρμπάκη, ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα μας (0-1).

14’ καλή εκτέλεση φάουλ του Καλλονάκη η μπάλα θα περάσει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

35’ σουτ του Λαδιανού θα απομακρύνει ο Ζουρμπάκης.

36’ μετά από πλάγιο ο Καζαμίας θα πλασάρει στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά ο Α.Ν. Λαδιανός με κεφαλιά θα πετύχει το 0-2.

43’ εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Ι. Παπαδογιάννη με εξαιρετική επέμβαση θα διώξει σε κόρνερ ο Τσιλιμπάρης.

48’ ο Καλτσουνίδης θα εκτελέσει φάουλ και ο Μαγαράκης με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι θα πετύχει το 0-3.

57’ ο Ι. Παπαδογιάννης με όμορφο τρόπο θα στοπάρει με πλάτη στο τέρμα, θα γυρίσει και με μονοκόμματο σουτ θα νικήσει τον Τσιλιμπάρη μειώνοντας σε 1-3.

63’ ο Ι. Παπαδογιάννης θ βγει τετ α τετ αλλά ο Τσιλιμπάρης θα σώσει.

69’ νέο τετ του Ι. Παπαδογιάννη θα σώσει και πάλι ο Τσιλιμπάρης.

73’ με απίστευτη εκτέλεση φάουλ από τον κέντρο του γηπέδου ο Σπύρος Σκάρας θα αιφνιδιάσει τον Ζουρμπάκη, στέλνοντας την μπάλα να χτυπήσει στη ρίζα της δεξιάς δοκού και στη συνέχεια πάνω στον τερματοφύλακα του Φοίνικα και στα δίχτυα, για το 1-4.

75’ αποβάλλεται με απευθείας κόκκινη ο Γκούγκα γιατί σταμάτησε αντικανονικά τον Εμ. Δαμανάκη που ήταν σε προφανή θέση για γκολ.

76’ εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Κ. Παυλάκη, η μπάλα θα περάσει ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

88’ σέντρα του Σκάρα, στο δεύτερο δοκάρι θα σουτάρει ο Ευαγ. Λαδιανός ο Ζουρμπάκης θα αποκρούσει, αλλά στην επαναφορά από κοντά ο Σαρινάκης θα διαμορφώσει το τελικό 1-5.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Διονύσης, Βαρβαντάκης, Κελαϊδής – 4ος Διαιτητής: Αγαλιώτης.

ΤΑ ΓΚΟΛ: 57’ (Σ) Ι. Παπαδογιάννης – 6’ (Σ) Εμ. Δαμανάκης, 36’ (Κ) Α.Ν. Λαδιανός, 48’ (Κ) Μαγαράκης, 73’ (Φ) Σκάρας, 88’ (Σ) Σαρινάκης.

ΑΣΙΣΤ: 6’ Α.Ν. Λαδιανός, 48’ Καλτσουνίδης.

ΔΟΚΑΡΙ: 36’ Καζαμίας.

ΦΟΙΝΙΚΑΣ (Σταύρος Καλαϊτζιδάκης): Ζουρμπάκης, Μυλωνάκης (80’ Κότσι), Γκούγκα, Καλλονάκης, Ευαγ. Παπαδογιάννης, Ε. Γυπαράκης (84’ Τσουδερός), Ι. Παπαδάκης (80’ Κ. Παπαδάκης), Ευστρ. Μαστρογιαννάκης, Αν. Παπαδάκης (46’ Μούτσο), Ν. Παπαδάκης (84’ Χαμιτάι), Ι. Παπαδογιάννης.

Ε.Α.Π. (Κώστας Πολύχρονος): Τσιλιμπάρης, Εμ. Παυλάκης, Μαγαράκης, Καρδαράς (65’ Τσαπόκου), Σκάρας, Κ. Παυλάκης, Ι. Χαραλαμπάκης, Καλτσουνίδης (77’ Τσακάλη), Καζαμίας (65’ Σαρινάκης), Α.Ν. Λαδιανός (79’ Ευαγ. Λαδιανός), Εμ. Δαμανάκης.

Προηγούμενο άρθροΣήμερα (17.00) στα Σελλιά η Ε.Α.Π.
Επόμενο άρθροΣτις 19.00 το Ολυμπιακός Ρ.-Ε.Α.Π. την Τετάρτη (24/4) στα Μισίρια