Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 3ο Εκπαιδευτικού Σεμινάριο του Δικτύου Ακαδημιών της ΠΑΕ ΑΕΚ το περασμένο Σαββατοκύριακο, με την συμμετοχή όλων των συλλόγων που ανήκουν σε αυτό, μεταξύ των οποίων είναι και η Ακαδημία της Ε.Α.Π. Στο προπονητικό κέντρο των Σπάτων βρέθηκαν για δύο ημέρες ο πρόεδρος της ΕΑΠ και υπεύθυνος της Ακαδημίας της ομάδας μας, Νίκος Βερνάδος, αλλά και ο προπονητής τερματοφυλάκων Δημήτρης Δομαζάκης.

Επί δύο μέρες, τα στελέχη της ομάδας μας, όπως και στελέχη, αλλά και προπονητές των συνεργαζόμενων συλλόγων από όλη τη χώρα παρακολούθησαν εκπαιδευτικές ενότητες σε πρακτικό και θεωρητικό επίπεδο και ενημερώθηκαν για τη φιλοσοφία και τους στόχους του Δικτύου. Παράλληλα, είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν με τον νέο Υπεύθυνο Εκπαίδευσης Δικτύου των Ακαδημιών της ΑΕΚ, Ηλία Κυριακίδη και να ανταλλάξουν απόψεις με το εξειδικευμένο προσωπικό της Ακαδημίας αλλά και μεταξύ τους.

Οι εργασίες ξεκίνησαν το Σάββατο με τον χαιρετισμό και την εισαγωγή του Τεχνικού Διευθυντή της Ακαδημίας της ΑΕΚ Νίκου Κωστένογλου. Ομιλητές στην πρώτη μέρα ήταν κατά σειρά ο γυμναστής της Ακαδημίας της ΑΕΚ Δημήτρης Στεργιόπουλος, ο προπονητής της ομάδας Κ11 Στέλιος Ορφανίδης, ο Υπεύθυνος Εκπαίδευσης Δικτύου Ηλίας Κυριακίδης, ο Βιοχημικός, Βιοτεχνολόγος – Τοξικολόγος Φώτης Τέκος που μίλησε για τη σημασία της διατροφής στην παιδική ηλικία και ο Ψυχολόγος-Υποψήφιος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών Παναγιώτης Κωστόπουλος που αναφέρθηκε στη σημασία του να προπονείς παιδιά. Το πρόγραμμα περιλάμβανε επίσης προπονήσεις των ομάδων Κ11 και Κ12 της ΑΕΚ. Παρών στο σεμινάριο ήταν και ο Τεχνικός Διευθυντής της πρώτης ομάδας της ΑΕΚ Νίκος Λυμπερόπουλος που απηύθηνε έναν σύντομο χαιρετισμό στους παρισταμένους.

Το Κυριακάτικο πρόγραμμα άρχισε με εμπορική παρουσίαση από την εταιρεία αθλητικού υλικού από την Capelli Sport που ντύνει όλες τις ομάδες της ΑΕΚ αλλά και αυτές του Δικτύου και συνεχίστηκε με αγώνα επίδειξης μεταξύ των ομάδων Κ12 Ερμή Ανω Λιοσίων-Αιόλου Γλυφάδας που ανήκουν στο Δίκτυο Ακαδημιών της ΑΕΚ. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με παρουσίαση του διατροφολόγου της Ακαδημίας Θανάση Ζαββού για τη σωστή διατροφή στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.

Ο νέος Υπεύθυνος Εκπαίδευσης Δικτύου Ηλίας Κυριακίδης ήταν ο επικεφαλής των εργασιών, ενώ παρών ήταν ο Τεχνικός Διευθυντής της Ακαδημίας της ΑΕΚ Νίκος Κωστένογλου. Την επιμέλεια της οργάνωσης του σεμιναρίου είχε ο Υπεύθυνος Διοίκησης της Ακαδημίας Κωνσταντίνος Παπαποστόλου.

Προηγούμενο άρθροΗ Ακαδημία μας συμμετείχε στο 3ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου του δήμου Ρεθύμνου
Επόμενο άρθροΑνανέωση με 7 ποδοσφαιριστές μας και τη νέα σεζόν