Τις καλύτερες των εντυπώσεων άφησε η εισήγηση της Ακαδημία μας για τον τρόπο λειτουργίας, την φιλοσοφία και τις Αρχές που την διέπουν όλα αυτά τα χρόνια, η οποία αποτελούσε μέρος του 1ου Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου της σεζόν 2020-21 της Διεύθυνσης Δικτύου Ακαδημιών της ΑΕΚ. Την εμπεριστατωμένη και πλήρως κατατοπιστική εισήγηση πραγματοποίησαν ο πρόεδρος της ομάδας μας και υπεύθυνος της Ακαδημίας της Ε.Α.Π. κ. Νίκος Βερνάδος και ο Τεχνικός Διευθυντής της Ακαδημίας κ. Παντελής Κατικάς. Πιο συγκεκριμένα, στην επίσημη ιστοσελίδα της η ΑΕΚ αναφέρει για την εισήγηση της ομάδας μας, «Οι συνεργαζόμενες ακαδημίες δεν περιορίστηκαν σε ρόλο θεατή, αλλά κατέθεσαν και τις δικές τους γνώσεις και εμπειρίες, αλλά και τις ερωτήσεις τους. Μάλιστα στο πρόγραμμα του σεμιναρίου υπήρξε εισήγηση από τη συνεργαζόμενη Ακαδημία ΑΕ Ατσιποπούλου-Πρινέ με ομιλητές τους κ. Νίκο Βενάρδο και Παντελή Κατικά».

Το 1ο εκπαιδευτικό Σεμινάριο της σεζόν 2020-21 που διοργάνωσε η Διεύθυνση Δικτύου Ακαδημιών της ΑΕΚ το διήμερο 26 και 27 Σεπτεμβρίου, ήταν εντελώς διαφορετικό από προηγούμενα. Αυτή τη φορά οι εκπρόσωποι της κεντρικής Ακαδημίας και των συνεργαζομένων ακαδημιών δεν συγκεντρώθηκαν στο προπονητικό κέντρο των Σπάτων, αλλά συνδέθηκαν μέσω της εφαρμογής ZOOM με σύστημα τηλεδιάσκεψης για λόγους προστασίας από την πανδημία.

Ήταν το πρώτο σεμινάριο μετά τον Ιανουάριο, αφού αυτό του Ιουνίου ματαιώθηκε λόγω του κορωνοϊού. Δεν ήταν ο ιδανικός τρόπος συνεργασίας, αλλά είχε τα θετικά του. Οι συμμετοχές σε αριθμό ομάδων αλλά και φυσικών προσώπων ήταν περισσότερες από ποτέ (πάνω από εξήντα άνθρωποι από όλη την Ελλάδα βρέθηκαν μπροστά σε οθόνες) ενώ οι χρόνοι της εκτέλεσης του προγράμματος τηρήθηκαν απόλυτα.

Στελέχη και προπονητές των συνεργαζόμενων ομάδων σε όλη τη χώρα είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικά θέματα σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο, όμως η μεγάλη είδηση που προέκυψε από τις εργασίες του σεμιναρίου και ανακοινώθηκε από τον Υπεύθυνο Εκπαίδευσης του Δικτύου Ακαδημιών κ. Ηλία Κυριακίδη είναι η απόφαση της Διεύθυνσης για διοργάνωση περιφερειακών τουρνουά ανά την Ελλάδα με τη συμμετοχή συνεργαζομένων ομάδων του Δικτύου και όχι μόνο. Η επιτυχία του πρόσφατου τουρνουά του ATLAS FC στην Πάτρα έδειξε τον δρόμο!

Σε ό,τι αφορά τις εργασίες του σεμιναρίου, ο Τεχνικός Διευθυντής της Ακαδημίας κ. Κώστας Τσάνας είχε την επίβλεψή του και ανέλυσε το θέμα «Πυλώνες Οργάνωσης Ακαδημίας», ενώ παρουσιάστηκαν μέσω βίντεο προπονητικές μονάδες των ομάδων Κ15, Κ13 και Κ11 με την επιμέλεια των κ. Γενναίου Καραχάλιου, Σταύρου Τζιωρτζιόπουλου και Στέλιου Ορφανίδη αντίστοιχα. Είναι εντυπωσιακό το πόσο πιστά μεταφέθηκε στην οθόνη και αναλύθηκε κάθε λεπτομέρεια της προπόνησης. Επίσης ο αναλυτής απόδοσης κ. Στράτος Παρούσης έκανε μια πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση σχετικά με το αντικείμενό του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη δεύτερη μέρα του σεμιναρίου συμμετείχε ο φυσιοθεραπευτής κ. Χρήστος Καρβουνίδης, κορυφαίος στο είδος του στην Ελλάδα, ο οποίος μετέδωσε τις πολύτιμες γνώσεις του στα στελέχη των ακαδημιών.

Την οργανωτική μέριμνα του σεμιναρίου είχε ο Υπεύθυνος Διοίκησης Δικτύου Κωνσταντίνος Παπαποστόλου, ενώ πολύ σημαντική είναι η συνεισφορά του κ. Τάσου Μαρνιέρου στην τεχνική υποστήριξη της πλατφόρμας.

Προηγούμενο άρθροΗ πόρτα της ΕΑΠ πάντα ανοικτή για σένα «Σκαλί»
Επόμενο άρθροΚυριακή (11/10) στο Πέραμα, Σάββατο (17/10) εντός με Αγγελιανά