Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στην Β’ Φάση της Β’ Κατηγορίας η ομάδα μας και σκαρφάλωσε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Η ομάδα μας έφτασε στην 8η νίκη της στο φετινό πρωτάθλημα και μάλιστα με ανατροπή με 2-1 επί της Ασή Γωνιάς σε παιχνίδι που έγινε στο γήπεδο Ατσιποπούλου.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη της ομάδας μας επί της Ασή Γωνιάς, με την οποία ισοβαθμεί στην κορυφή, αλλά η Ε.Α.Π. υπερτερεί λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων, μιας και οι δύο ομάδες έχουν από μία νίκη (με ένα γκολ διαφορά), μία ισοπαλία και μία ήττα στα μεταξύ τους ματς. Τα πλέι οφ για την ανάδειξη του πρωταθλητή έχουν πολύ δρόμο μιας και μόλις ξεκίνησαν και αναμένονται ιδιαίτερα συναρπαστικά, αφού στο κόλπο είναι και η Φλόγα Ρουστίκων που βρίσκεται στην 3η θέση, ένα βαθμό πίσω από την Ε.Α.Π. και την Ασή Γωνιά.

Το παιχνίδι ήταν πραγματικό ντέρμπι με λίγες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, με την Ασή Γωνιά να καταφέρνει να παίρνει το προβάδισμα στο σκορ στο 64’ μετά από μια εξαιρετική ενέργεια του Τσουμάγκα και ένα όμορφο πλασέ του Γαλερού. Όμως η συνέχεια άνηκε στην ομάδα μας, η οποία αφού έβγαλε ψυχικά αποθέματα έδειξε χαρακτήρα και έφτασε στην μεγάλη ανατροπή χάρη στα πολύ όμορφα γκολ των Ίβο Τσακάλη (74’) και Ραφαήλ Αποστολάκη (78’).
Πριν την έναρξη του αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών.

Φάσεις και Γκολ

20’ καλό σουτ του Ν. Μπαρκάτσα μέσα από την περιοχή, η μπάλα θα φύγει άουτ.

23’ ο Καλτσουνίδης τροφοδοτεί τον Γεωργιουδάκη, ο οποίος από πλάγια θέση θα πιάσει το σουτ αλλά η μπάλα θα περάσει παράλληλα από την εστία του Λαγουδάκη.

28’ καλή εκτέλεση φάουλ του Τσουμάγκα, η μπάλα θα βρει το δεξί δοκάρι του Τσιλιμπάρη και θα καταλήξει άουτ.
53’ ο Καζαμίας κλέβει την μπάλα, αλλά το σουτ από τα όρια της περιοχής θα μπλοκάρει ο Λαγουδάκης.

62’ κόρνερ του Τσουμάγκα, η κεφαλιά του Χριστοφοράκη στο δεύτερο δοκάρι θα φύγει ελάχιστα άουτ.

63’ αντεπίθεση της Ασή Γωνιάς ο Χατζηκωνσταντίνου θα στρώσει στον Γαλερό, αλλά το πλασέ του θα μπλοκάρει ο Τσιλιμπάρης.

64’ ο Τσουμάγκας με εξαιρετική μπαλιά θα τροφοδοτήσει στην απέναντι πλευρά τον Γαλερό και αυτός με πλασέ θα ανοίξει το σκορ, 0-1.

73’ ο Σταυριδάκης με κάθετη πάσα θα βρει τον Σαρινάκη, το σουτ του οποίου θα μπλοκάρει ο Λαγουδάκης.

74’ ο Σκάρας θα πασάρει γρήγορα στον Καλτσουνίδη από αριστερά, αυτός άμεσα θα στρώσει στον Τσακάλη, ο οποίος με ξερό σουτ θα στείλει την μπάλα στην δεξιά γωνία του Λαγουδάκη, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

77’ ο Καλτσουνίδης εκτελεί φάουλ ο Ρ. Αποστολάκης θα κάνει την προβολή με τον Λαγουδάκη με υπερένταση να διώχνει σε κόρνερ.

78’ ο Σκάρας εκτελεί το κόρνερ και στο δεύτερο δοκάρι πετάγεται ο Ρ. Αποστολάκης και με κεφαλιά πετυχαίνει το 2-1.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ταμπουρατζής, Ν. Σαρής, Βαρβαντάκης.

ΤΑ ΓΚΟΛ: 74’ (Σ) Τσακάλη, 78’ (Κ) Ρ. Αποστολάκης – 64’ (Σ) Γαλερός.

ΑΣΙΣΤ: 74’ Καλτσουνίδης, 78’ Σκάρας – 64’ Τσουμάγκας.

ΔΟΚΑΡΙ: 28’ Τσουμάγκας.

Ε.Α.Π. (Κώστας Πολύχρονος): Τσιλιμπάρης, Γεωργιουδάκης (69’ Σκάρας), Καλτσουνίδης, Ρ. Αποστολάκης, Εμ. Παυλάκης (69’ Τσαπόκου), Α. Κωστόπουλος, Σαρινάκης (79’ Κ. Παυλάκης), Καζαμίας (90’+1’ Χαραλαμπάκης), Τσακάλη (90’+1’ Γκαβλιαρούδης), Ν.Κ. Σταυριδάκης, Μαγαράκης.

ΑΣΗ ΓΩΝΙΑ (Νίκος Χριστουλάκης): Λαγουδάκης, Π. Μεργέμογλου (49’ λ.τ. Δ. Μανουσάκης), Αντ. Χριστοφοράκης, Σωτηρόπουλος, Φιλιππόπουλος, Τσουμάγκας, Ν. Μπαρκάτσας, Ι. Γαλερός, Μαγεράκης (46’ Κ. Καλλέργης), Κ. Χατζηκωνσταντίνου (86’ Κοπανάκης), Κιαγιάς (69’ Φ. Ιμπραχίμι).

Προηγούμενο άρθροΧάρηκαν το παιχνίδι οι παίκτες της Κ14 της Ακαδημίας μας
Επόμενο άρθροΠρεμιέρα το Σάββατο (11/3, 16.00) για το τμήμα U13-12 μπάσκετ της Ε.Α.Π.