Αν και προηγήθηκε ήταν καλύτερη στον αγωνιστικό χώρο η ομάδα Κ16 της Ακαδημίας μας αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τον ΑΟ Άρη στο ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, όπου συμμετέχουν ποδοσφαιριστές γεννηθέντες τα έτη 2004-2005 και μικρότεροι.

Αυτή ήταν η 3η ισοπαλία για την ομάδα του Φώτη Ξενικάκη στην φετινή διοργάνωση, όπου παρέμεινε για ένα ακόμη παιχνίδι αήττητη, αλλά δεν κατάφερε να πάρει το τρίποντο της νίκης, έχοντας και σοβαρά και δικαιολογημένα παράπονα από την διαιτησία, αφού δεν της καταλογίστηκε καθαρό πέναλτι στο 64’ σε ανατροπή του Χατζηκωνσταντίνου από τον Τορομάνι. Η ομάδα μας μπήκε εξαιρετικά στο παιχνίδι και στο 13’ άνοιξε το σκορ με πλασέ του Ραφήλ Αποστολάκη, μετά από ασίστ του Λελεδάκη. Στο 37’ είχε μια καλή στιγμή ο Άρης με τον Κίτκοφ να ανακόπτεται τελευταία στιγμή από τον Ποθουλάκη.

Στην επανάληψη η ομάδα μας μπήκε πολύ δυνατά για να πετύχει το 2-0, αλλά αυτό δεν ήρθε… Στο 45’ το σουτ του Αποστολάκη μπλόκαρε ο Χεμπάι, με την μεγαλύτερη ευκαιρία να χάνεται στο επόμενο λεπτό (46’) όταν ο Αποστολάκης έβγαλε τετ α τετ τον Χαραλαμπάκη, αλλά ο τελευταίος νικήθηκε από τον πορτιέρο του Άρη. Νέα καλή επέμβαση του Χεμπάι στο 50’ σε σουτ του Λελεδάκη, διώχνοντας σε κόρνερ. Στο 56’ ο Χαραλαμπάκης με εκτέλεση κόρνερ έβγαλε προ κενής εστίας στο δεύτερο δοκάρι τον Χατζηκωνσταντίνου, αλλά η κεφαλιά του πέρασε παράλληλα, οι αμυντικοί του Άρη έδιωξαν με τελικό αποδέκτη τον Πρότσκα, ο οποίος αφού απέφυγε και τον Α. Προβιά ισοφάρισε σε 1-1.  Στο 60’ ο Αργύρης Προβιάς πραγματοποίησε εξαιρετική επέμβαση σε πλασέ του Κίτκοφ, με την ομάδα μας να χάνει δύο ακόμη μεγάλες ευκαιρίες στο φινάλε για να πάρει τη νίκη. Στο 70’ ο Χατζηκωνσταντίνου από το σημείο του πέναλτι αν και αμαρκάριστος πλάσαρε ελάχιστα άουτ, ενώ ακόμη πιο μεγάλη ευκαιρία χάθηκε στο 80’ με τον Σταυριδάκη εξ’ επαφής να στέλνει την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Βλαχάκης, Λιοδάκης, Πατελάκης.

ΤΑ ΓΚΟΛ: 13’ (Σ) Ρ. Αποστολάκης – 56’ (Σ) Πρότσκα.

ΑΣΙΣΤ: 13’ Λελεδάκης.

Ε.Α.Π. (Φώτης Ξενικάκης): Α. Προβιάς, Α. Αράπι, Χαροκόπος, Ποθουλάκης Χατζηκωνσταντίνου, Τσαπόκου, Χαραλαμπάκης, Φασουλάς (75’ Χριστουλάκης), Αποστολάκης, Λελεδάκης, Μ. Τζουγανάκης (58’ Σταυριδάκης).

ΑΟ ΑΡΗΣ (Μιχάλης Βουράκης): Χεμπάι, Τσικαλάς (47’ Φραχόλι), Μουτσάι, Βεργιτσάκης, Αντουράκης, Μπαγκάκης (49’ λ.τ. Τορομάνι), Σεφουλάι, Τσούνι, Ντούλα, Πρότσκα, Κίτκοφ (71’ Τέντα).

Προηγούμενο άρθροΗ αποστολή της ομάδας μας με ΟΦ Αρμένων
Επόμενο άρθροΑνταγωνιστική για 2 δεκάλεπτα η μπασκετική Ε.Α.Π.